mykonostv.gr
Img 7940 840x1120
ΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΚΟΝΟΣ

Περισσότερα από 20 δισ. ευρώ ξόδεψαν την τελευταία 10ετία οι Βρετανοί για διακοπές στην Ελλάδα

Κοινοποίηση

Με έντονη την ελληνική παρουσία από την πολιτική ηγεσία του τουρισμού και επιχειρηματίες του τομέα, ανοίγει τις πύλες της στις 6 Νοεμβρίου η μεγαλύτερη τουριστική έκθεση του κόσμου, World Travel Market, στο εκθεσιακό κέντρο του Λονδίνου, Excel London.

Μεταξύ άλλων, η εφετινή διοργάνωση η οποία θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου, αναμένεται να αποκαλύψει τις παγκόσμιες τάσεις που διαμορφώνουν τον τουριστικό κλάδο, σε ειδική συζήτηση που θα διεξαχθεί το μεσημέρι της πρώτης ημέρας διεξαγωγής της.
Η WTM αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο βαρόμετρο για όλους τους διεθνείς προορισμούς για την επόμενη τουριστική χρονιά. Η παρουσία της χώρας μας στην έκθεση έχει, πάντα, ιδιαίτερη σημασία καθώς η Βρετανία συγκαταλέγεται σταθερά μέσα στις 2 σημαντικότερες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στη 10ετία2014-2023 οι Βρετανοί ξόδεψαν στην Ελλάδα για τις διακοπές τους περισσότερα από 20 δισ. ευρώ. Στο εννεάμηνο φέτος οι ταξιδιωτικές δαπάνες των Βρετανών στη χώρα μας έφτασαν σε 2,36 δισ. ευρώ. Συνολικά έως τον Αύγουστο είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας περισσότεροι από 3 εκατ. Βρετανοί. Την έκθεση θα επισκεφθεί η πολιτική ηγεσία του τουρισμού ενώ ο ΕΟΤ, στο περιθώριο της διοργάνωσης θα πραγματοποιήσει δύο εκδηλώσεις. Η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Sustainability Marathon» αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού. Στη δεύτερη εκδήλωση με τίτλο «Greek Women Mean Business», θα συμμετάσχουν Ελληνίδες που καινοτομούν στο τουριστικό επιχειρείν. Στα 900 τ.μ. του ελληνικού περιπτέρου, στην έκθεση θα βρίσκονται 72 συνεκθέτες.

Αναλυτικά, η WTM πρόκειται να παρουσιάσει την πρώτη, αποκλειστική έρευνα WTM Global Travel Report, η οποία συντάχθηκε σε συνεργασία με κορυφαίους ερευνητές της Tourism Economics, εταιρείας της Oxford Economics και αναλύει το πώς αλλάζουν οι ανάγκες και οι επιθυμίες των ταξιδιωτών αναψυχής, ενώ παράλληλα ρίχνει φως στους αναδυόμενους και αναπτυσσόμενους προορισμούς του 2024 και των ετών που ακολουθούν.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για το μεταβαλλόμενο τοπίο των ταξιδιών και θα εξοικειωθούν με τις απαιτήσεις των καταναλωτών, με βασικό στόχο να διαμορφώσουν την επιχείρησή τους και να σχεδιάσουν το μέλλον της.

Σχετικά, η κα Juliette Losardo, Διευθύντρια της έκθεσης WTM London, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πρώτη έρευνα WTM Global Travel Report  αποδεικνύει τη δέσμευση της WTM να διασφαλίσει ότι η ταξιδιωτική κοινότητα έχει την πιο φρέσκια εικόνα για τις τάσεις που διαμορφώνουν τον κλάδο. Παράλληλα, η κα  Losardo επεσήμανε ότι, η συνεργασία με την Oxford Economics, ηγέτη στα τουριστικά και οικονομικά δεδομένα, είχε ως αποτέλεσμα την εξαγωγή ευρημάτων από μία διεθνή έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε μια εκτεταμένη τράπεζα δεδομένων που καλύπτει σχεδόν 185 χώρες ως προορισμούς και ως αγορές προέλευσης και όλες τις σημαντικές διμερείς τουριστικές ροές όσον αφορά τις επισκέψεις, τις διανυκτερεύσεις και τις δαπάνες, καθώς και μοναδικές γνώσεις του κλάδου, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη προοπτική για τον τουρισμό. Επίσης, η κα Losardo σχολίασε ότι η παγκόσμια προοπτική και τα τεράστια, ενημερωτικά ευρήματα θα παρέχουν ανεκτίμητες γνώσεις στους ανθρώπους του τουρισμού, ώστε να εξασφαλίσουν ότι θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά.

Εξάλλου, το Ισραήλ, όπως ήταν φυσικό ακύρωσε τη συμμετοχή του στην έκθεση λόγω της πολεμικής σύρραξης. Επιπροσθέτως, σε ανακοίνωσή του, το Ισραηλινό υπουργείο Τουρισμού ανέφερε σχετικά: «Το υπουργείο, μέσα από το Γραφείο Τουρισμού στο Λονδίνο, υπόσχεται να στηρίξει την ταξιδιωτική βιομηχανία, τους εκπροσώπους της και όσους εξαρτώνται από τον τουρισμό και την επισκεψιμότητα της χώρας και ελπίζει ότι θα υποδεχθεί και πάλι ταξιδιώτες από το Ην. Βασίλειο στο μέλλον, μόλις αυτό είναι εφικτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα – Διονύση Τεμπονέρα

“ΚΥΚΛΟΣ”: Ενημέρωση για τις γνωστοποιήσεις ενοικιαζομένων δωματίων – διαμερισμάτων

Συνάντηση με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχαν Κουκάς και Ανδρονίκου