mykonostv.gr
Sxoleio 1536x1074
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΜΥΚΟΝΟΣ

Μύκονος: Γολγοθάς για αναπληρώτρια δασκάλα που τραυματίστηκε εν ώρα μαθήματος

Κοινοποίηση

Η δασκάλα τραυματίστηκε και όπως περιγράφει δίνει μάχη κόντρα σε όλους και σε όλα. Η Μύκονος ήταν το νησί που κλήθηκε να εργαστεί ως αναπληρώτρια…

Η Μύκονος συζητάει την οδύσσεια εκπαιδευτικού που τραυματίστηκε από τα χτυπήματα μαθητή της. Η άτυχη δασκάλα αναγκάστηκε να επιστρέψει στον τόπο καταγωγής της, στη Λάρισα, αλλά μέχρι να γίνει καλά χάνει μόρια, όπως καταγγέλλει. Ζητάει από το υπουργείο Παιδείας να σκύψει πάνω από το πρόβλημά της και να δώσει λύση. Για την ώρα η ίδια παραμένει με νάρθηκα στο πόδι, κοντά στους δικούς της ανθρώπους.

Τη δική της «Οδύσσεια» ζει μια Λαρισαία εκπαιδευτικός που εργάζεται στη Μύκονο, καθώς καλείται να λύσει προβλήματα που της δημιουργήθηκαν εν ώρα εργασίας, αλλά χωρίς αποτέλεσμα προς το παρόν. Πρόκειται για μια αναπληρώτρια δασκάλα η οποία υπέστη τραυματισμό από μαθητή της και όχι μόνο δεν μπόρεσε να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στην περιοχή, αλλά καλείται να χάνει καθημερινά χρήματα και μόρια για να αναρρώσει με σκοπό να επιστρέψει στην εργασία της.

Όπως εξηγεί στην εφημερίδα «Ελευθερία» η εκπαιδευτικός, είναι αναπληρώτρια ειδικής αγωγής και φέτος υπηρετεί ως παράλληλη στήριξη σε Δημοτικό Σχολείο της Μυκόνου. Ο μαθητής για τον οποίο ήταν υπεύθυνη φέτος, θεωρείται ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο άτομο.

«Πάνω σε μία έντονη κρίση του, εν ώρα εργασίας, με κλώτσησε με αποτέλεσμα να μου προκαλέσει εξάρθρωση επιγονατίδας. Φυσικά, το Κέντρο Υγείας Μυκόνου με παρέπεμψε σε ιδιώτη ορθοπεδικό, ο οποίος με ενημέρωσε πως όλες οι περαιτέρω εξετάσεις δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στο νησί», επομένως αναγκάστηκε να ταξιδέψει στη Λάρισα. Τα αποτελέσματα ήταν ένας μήνας το πόδι της σε νάρθηκα και τουλάχιστον δύο μήνες αποθεραπεία.

Η αναρρωτική άδεια που δικαιούται για το σοβαρό εργατικό της ατύχημα ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός είναι μόλις δεκαπέντε ημέρες, σημειώνει και εξηγεί πως «για τις υπόλοιπες ημέρες που χρειάζομαι, μου αφαιρούνται μόρια προϋπηρεσίας, ένσημα και χρήματα από τη μισθοδοσία μου. Δηλαδή, όχι μόνο δεν αποζημιώνομαι, αλλά καλούμαι να χρεωθώ όλα αυτά και επιπλέον όλα τα ιατρικά και μεταφορικά έξοδα, μετά από ένα τόσο άδικο και τραγικό περιστατικό. Και όλα αυτά επειδή είμαι αναπληρώτρια και όχι μόνιμη εκπαιδευτικός».

Ζητάει λοιπόν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων «ίσα εργασιακά δικαιώματα για εμάς τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Να σταματήσει πια η υποτίμησή μας. Καλούμαστε να καλύψουμε κενά και να προσφέρουμε το καλύτερο δυνατό σε τόσο απομακρυσμένα μέρη για χάρη της δημόσιας εκπαίδευσης και το αντάλλαγμα είναι η απαξίωση και η στέρηση εργασιακών δικαιωμάτων που θεωρούνται αυτονόητα» καταλήγει και περιμένει να δοθεί μια λύση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βασιλιάς Κάρολος: Ποια κατάρα κυνηγάει τον μακροβιότερο διάδοχο στην ιστορία της Βρετανίας; Από μια απλή επέμβαση προστάτη στον καρκίνο

Θυρανοίξια Παρεκκλησίου της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στη Μύκονο

ΗΑΕ: Περιστατικό με πύραυλο αναφέρθηκε ανοικτά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης