mykonostv.gr
Elliniadis 696x391
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΥΚΛΑΔΕΣΜΥΚΟΝΟΣ

Ελληνιάδης: «Η Μύκονος θα είναι έτοιμη σε όλα αν έρθει η άνοδος στην Basket League»

Κοινοποίηση

Ο team manager του Α.Ο. Μυκόνου, Σταύρος Ελληνιάδης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του ΕΟΚ WebRadio με τον Μενέλαο Σεβαστιάδη και τον Σπύρο Καβαλιεράτο. Μεταξύ άλλων, είπε:

Για τους φετινούς στόχους του Α.Ο. Μυκόνου: «Εμείς φέτος, επειδή ήρθαν και πάρα πολλά νέα παιδιά που έχουν μεγάλο κίνητρο, βλέπουμε πραγματικά παιχνίδι με παιχνίδι. Φέτος μπορούμε να το πούμε αυτό, γιατί περιμένουμε να ετοιμαστεί και το γήπεδο. Αν η ομάδα προχωρήσει έτσι όπως έχει αρχίσει και πάμε στα play-offs και πάρουμε και την άνοδο, νομίζω ότι οι άνθρωποι εδώ θα τα καταφέρουν και θα είναι το γήπεδο έτοιμο. Δε θέλουμε να βάζουμε άγχος, θέλουμε να βλέπουμε αγώνα με αγώνα».

Για την προσπάθεια που γίνεται στον Α.Ο. Μυκόνου: «Εγώ ενσωματώθηκα πέρυσι τον Αύγουστο στην ομάδα. Γίνεται μια πάρα πολύ σοβαρή προσπάθεια, είναι άνθρωποι που αγαπούν πάρα πολύ το νησί τους και θέλουν ν’ ανταποδώσουν όλα αυτά που τούς έχει δώσει αυτό το νησί. Έτυχε αυτοί οι άνθρωποι να αγαπούν και το μπάσκετ. Έτσι έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια μια πολύ μπασκετική παρέα, που κάνει κάθε παιχνίδι γιορτή, σε ένα πολύ ωραίο περιβάλλον, οικογενειακό. Υπάρχουν και τα αποτελέσματα μαζί. Η προσπάθεια συνεχίζεται και φέτος, πιο εμπλουτισμένη, πιο δυνατή, με μεγαλύτερη παρουσία όλου του νησιού. Υπάρχουν και πάνω από 300 παιδιά στις ακαδημίες, κάτι που είναι πολύ ελπιδοφόρο για τη συνέχεια που μπορεί να υπάρξει εδώ στο μπάσκετ».

Για το επερχόμενο (04/11) παιχνίδι με τον Πανιώνιο: «Ο Πανιώνιος θεωρητικά είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, με δύο παίκτες που έπαιζαν πέρυσι στα “παράθυρα” με την Εθνική, τον Γκίκα και τον Κακλαμανάκη. Έχει επίσης έναν παίκτη που έχει κάνει τρομερή καριέρα στο ελληνικό μπάσκετ, τον Βουγιούκα, αλλά και τον Βεργίνη. Γενικά ο Πανιώνιος είναι το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, έχει τους καλύτερους παίκτες. Υπάρχει ένα κίνητρο και για τα δικά μας παιδιά να κερδίσουν τον καλύτερο. Πάμε μ’ αυτό το σκεπτικό, να διεκδικήσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να κερδίσουμε τους καλύτερους. Θεωρώ ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, γιατί και οι δύο ομάδες είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο».

Για την ανυπομονησία του κόσμου για τον αγώνα: «Η αλήθεια είναι ότι θέλουν να έρθουν στο γήπεδο. Θα κοιτάξουμε να δούμε βάσει προκήρυξης πόσα εισιτήρια μπορούμε να έχουμε. Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα και από Μυκονιάτες που ζουν στη Μύκονο, αλλά και από Μυκονιάτες που ζουν στην Αθήνα. Σίγουρα θα έχουμε κι εμείς τον δικό μας κόσμο. Αυτή η ομάδα έχει κάνει πολύ μεγάλο γκελ, έχει κάνει μεγάλη διείσδυση στην τοπική κοινωνία και όπου και να πας ακούς να μιλούν γι’ αυτήν. Καταλαβαίνεις ότι η διείσδυσή της είναι τεράστια. Και το ποδόσφαιρο είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο, γίνεται πολύ καλή προσπάθεια. Νομίζω ότι γενικά και τα δύο τμήματα είναι σε καλή κατάσταση και έχουν πολλούς θαυμαστές στο νησί. Το μπάσκετ πιστεύω έχει πάρει λίγο τα πρωτεία αυτήν τη στιγμή και επειδή παίζει και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Αν έρθεις εδώ και κατέβεις μια παρέα με τον Σταμάτη, τον Ευστρατίου η τον Διαμαντάκο, όλοι θα τούς μιλούν για την ομάδα. Έχουν γίνει οι… σταρ του νησιού. Τον χειμώνα είναι μια διέξοδος το μπάσκετ για το νησί».

Για την Elite League: «Πέρυσι παρακολουθούσα την Elite League περισσότερο απ’ τη Basket League. Και φέτος εισπράττω ότι είναι ένα καλό και νοικοκυρεμένο πρωτάθλημα. Είναι πάρα πολύ ανταγωνιστικό, έχουν βοηθήσει πάρα πολύ οι δύο ξένοι, έχει αλλάξει το τρόπος του παιχνιδιού. Είναι μια πάρα πολύ καλή λίγκα. Η Elite League είχε μεγάλη επιτυχία γιατί ήταν ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό που κράτησε 8-9 μήνες. Ο κόσμος είχε ένα συνεχόμενο ενδιαφέρον γιατί ήταν και ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η επιτυχία της λίγκας. Πρέπει να υπάρχει και στη Basket League κάτι για ν’ απασχολούνται περισσότερους μήνες οι παίκτες».

Για την επέκταση της χωρητικότητας του γηπέδου: «Εμείς εδώ έχουμε μπει σε άλλο ένα μεγάλο σχέδιο, να μεγαλώσει το γήπεδο. Το γήπεδο είναι πάρα πολύ όμορφο, αλλά είναι γύρω στις 450 θέσεις και πρέπει να μεγαλώσει για να μπορέσουμε να παίξουμε στην Α1, αν φτάσουμε εκεί. Τα σχέδια έχουν γίνει, έχει βρεθεί και η χρηματοδότηση. Και ο προηγούμενος δήμαρχος, αλλά και ο νέος, είναι πολύ θετικοί στο να γίνει αυτή η επέκταση του γηπέδου, γιατί πραγματικά δε μας… χωράει. Όλα τα ματς φέτος και πέρυσι είναι sold-out. Υπάρχει χώρος, έχουν γίνει τα σχέδια για να μεγαλώσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Elettra Lamborghini: Η κληρονόμος της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας κάνει διακοπές στη Μύκονο

Πρόσφυγες από την Συρία εντοπίστηκαν να περπατούν στη Μύκονο

Οι χαλαρές στιγμές του Κώστα Καραμανλή και της Νατάσας Παζαΐτη σε εστιατόριο της Μυκόνου