mykonostv.gr
Istock 1641915421 1536x1024
ΜΥΚΟΝΟΣ

Αράχοβα: Πέντε πράγματα να κάνεις και να δεις στη «Μύκονο του χειμώνα»

Κοινοποίηση

Η κοσμοπολίτισσα Αράχοβα είναι ο νούμερο ένα προορισμός που έρχεται στο μυαλό όλων μας, όταν αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία και δεν είναι άλλωστε καθόλου παράξενο αφού το τοπίο της πλημμυρίζει με ομορφιά και γραφικότητα, μαγεύοντας έτσι κάθε επισκέπτη του.

Φύγαμε λοιπόν να δούμε πέντε πράγματα που επιβάλλεται να κάνεις όσο θα βρίσκεσαι στην αποκαλούμενη κι ως «Μύκονο του χειμώνα».

Ο βουνίσιος οικισμός της Αράχοβας διαθέτει ένα καθόλα γοητευτικό τοπίο που θα σε μαγνητίσει από το πρώτο κιόλας σου βήμα. Κάνε μια βόλτα εξερευνώντας τα σοκάκια που απλώνονται γύρω από το κέντρο κι αυτό που θα αντικρίσεις θα σε αφήσει σίγουρα έκθαμβο.

Σπίτια χτισμένα με πρώτο υλικό τους την πέτρα και σκεπές από κεραμίδια, αυλές που πλημμυρίζουν τον αέρα όχι μόνο με την παραδοσιακή τους αύρα, αλλά και με τα χρώματα και τα αρώματα των ανθισμένων λουλουδιών, ξύλινες πόρτες με αριστοτεχνικά σκαλίσματα που παραμένουν φιλόξενες ακόμα κι αν είναι κλειστές, καταφέρνουν να δημιουργούν ένα σκηνικό ηρεμίας και χαλάρωσης που αναμφίβολα θα σε μαγέψει.

Κι όλα αυτά έχοντας μπροστά σου την μοναδική θέα του βουνού του Παρνασσού που αγκαλιάζει ολόκληρη την κωμόπολη.

Η Αράχοβα εκτός από το εντυπωσιακό φυσικό της τοπίο, διαθέτει πολλά αξιοθέατα που θα σου διηγηθούν την μοναδική ιστορία τους.

Πάρε βαθιά ανάσα για να ανεβείς τα ούτε λίγο, ούτε πολύ 264 σκαλιά που θα σε οδηγήσουν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος στέκει εδώ και κοντά δύο αιώνες άγρυπνος φρουρός στην κορυφή του οικισμού. Το ρόλοι της Αράχοβας είναι ακόμα ένα πανέμορφο αξιοθέατο που κοσμεί την περιοχή, ενώ βρίσκεται αγέρωχο πάνω στο λεγόμενο βράχο του Τυριά.

Προτίμησε να θαυμάσεις την αρχιτεκτονική του, όταν το βράδυ έχει κάνει ήδη την εμφάνιση του, αφού η φωταγώγηση κάνει το τοπίο του ακόμα πιο εντυπωσιακό να το κοιτάζεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στοιχεία επικοινώνιας-εντεταλμένη σύμβουλος πρασίνου

Έρχεται το πιο καυτό Σαββατοκύριακο της δεκαετίας για την Μύκονο

Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κουκάς επανεξελέγη αντιπρόεδρος στο Κογκρέσο Τοπικών Αρχών της Ευρώπης